Grilované kačacie prsia s pomarančovo-kardamónovou glazúrou
4
porcie
45
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
kačacie prsia
2
PL
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie
Glazúra
240
ml
šťava z pomaranča
240
ml
červené víno
2
PL
zázvor
1
PL
kôra z pomaranča
2
ks
kardamón
2
PL
melasový cukor
soľ
mleté čierne korenie
postup
1.
Rozložíme oheň v grile. Keď je všetko uhlie zapálené, oheň dohorel a uhlíky sú stredne horúce, môžeme grilovať.
2.
V malom kastróle zmiešame ingrediencie na glazúru a za občasného miešania pri strednej teplote na sporáku zvaríme. Teplotu prispôsobíme tak, aby zmes mierne vrela. Varíme, kým zmes o 2/3 nezredukuje svoj objem (25 až 30 minút). Odstavíme a odložíme.
3.
Kačacie prsia potrieme olejom a hojne osolíme a okoreníme. Poukladáme ich na rošt kožou dole nad okraj uhlíkov. Grilujeme pomaly, masť necháme zvoľna odkvapkávať, aby sa kôrka upiekla na chrumkavo (6 až 8 minút z každej strany). Ak masť kvapne priamo do ohňa a plamene vzbĺknu, mäso preložíme na miesto, ktoré nie je priamo nad uhlíkmi. Minútu pred dopečením mäso štedro potrieme glazúrou. Keď je kačica pekne hnedá, skontrolujeme ju prstom, aby sme zistili jej tuhosť. Ak nemáme istotu, prsia narežme v najhrubšej časti. Mali by byť o trochu menej prepečené, ako chceme (my uprednostňujeme prepečené dočervena). Podávame ich so zvyšnou glazúrou v samostatnom omáčniku.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.