Jahňacia roláda so špenátom
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1,2
kg
jahňacia hruď
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
1/4
liter
biele víno
olej
Plnka
100
g
mrazený špenát
100
g
parmská šunka
1
ks
cibuľa
100
g
ovčí syr
1
ks
vajce
2
PL
strúhanka
2
strúčiky
cesnaku
1
ČL
soľ
1
ČL
nastrúhaná citrónová kôra
1
PL
oregano
postup
1.
Jahňaciu hruď narežeme po dĺžke, osolíme a okoreníme.
2.
Plnka: Špenát zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, šunkou pokrájanou na kocky, syrom, vajcom a strúhankou. Primiešame cesnak rozotretý so soľou, citrónovú kôru a posekané oregano. Plnku podľa chuti osolíme, okoreníme.
3.
Pripravenú plnku rozložíme na mäso, zvinieme ho a previažeme niťou. Mäso prudko opečieme na rozpálenom oleji. Potom ho preložíme na pekáč a dáme piecť do rúry pri 220 °C. Pečieme 75 minút. Počas pečenia mäso podlievame vínom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.