Teľacie kolienko na milánsky spôsob
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
plátky
teľacie koleno so špikom
soľ
trochu
mleté čierne korenie
1/2
ČL
drvená rasca
1/2
šálka
olivový olej
2
ks
cibuľa
2
ks
mrkva
8
ks
paradajka
1/4
liter
paradajková šťava
1
šálka
biele víno
1
ČL
nastrúhaná citrónová kôra
2
strúčiky
cesnaku
1
ČL
soľ
postup
1.
Plátky mäso osolíme, okoreníme, posypeme rascou a opečiem sprudka na rozpálenom oleji z oboch strán. Potom ho vyberieme a uchovávame v teple.
2.
Vo výpeku z mäsa opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, na kocky pokrájanú mrkvu.
3.
Paradajky pretlačíme cez sito a spolu s paradajkovou šťavou, vínom prilejeme k zelenine. Posypeme citrónovou kôrou, cesnakom pretretým so soľou. Podľa chuti dosolíme, okoreníme.
4.
K omáčke pridáme aj plátky mäsa a spolu dusíme asi 1 hodinu na miernom ohni. Vhodnou prílohou je zemiaková kaša.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.