Kokosový nákyp so smotanou
8
porcií
55
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Karamel
1,5
dl
voda
125
g
kryštálový cukor
Nákyp
90
g
kokosová múčka
3
dl
nízkotučná smotana
3
dl
voda
2
ks
vajce
2
ks
žĺtok
1,5
PL
práškový cukor
2
PL
strúhaný kokos
postup
1.
Do malého hrnca nasypeme kryštálový cukor a prilejeme vodu, jemne zohrievame, až kým sa cukor nerozpustí. Budeme intenzívne variť bez miešania, až kým sa zmes nezafarbí do zlatohnedej farby.
2.
Hrniec odstavíme a jeho dno ponoríme do nádoby so studenou vodou, čím rýchlo zastavíme proces varenia. Na dno misiek nalejeme opatrne, ale rýchlo karamel.
3.
Do hrnca, v ktorom sme pripravovali karamel pridáme vodu, kokos a zohrievame za stáleho miešania, až kým sa kokos nerozpustí. Do misky pridáme celé vajcia, žĺtky a práškový cukor. Vidličkou dôkladne našľaháme. Pridáme teplé kokosové mlieko a miešame, pokiaľ sa cukor nerozpustí. Pridáme smotanu a zmes precedíme.
4.
Do pekáča dáme misky a nalejeme do neho studenú vodu tak, aby siahala do polovice misiek. Do misiek, v ktorých je karamel nalejeme zmes na nákyp, prekryjeme pergamenovým papierom alebo alobalom a budeme piecť približne 40 minút vo vyhriatej rúre pri teplote 150°C.
5.
Z rúry vytiahneme misky, necháme ich vychladnúť a dáme na noc do chladničky. Tesne pred podávaním vyklopíme nákyp z misiek.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.