Tekvicovo-jablková polievka
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
cibuľa
1
strúčik
cesnaku
ďumbier
1,8
kg
tekvica
3
ks
kyslé jablko
trochu
citrónová šťava
45
g
maslo
1
PL
kari korenie
1
liter
slepačí vývar
4
PL
jablková šťava
postup
1.
Cesnak, cibuľu a ďumbier pokrájame. Tekvicu ošúpeme, dáme preč semená a nakrájame na kocky.
2.
Olúpané jablká zbavené jadrovníkov nakrájame na kocky a pokvapkáme citrónovou šťavou.
3.
V hrnci na rozpustenom masle speníme cibuľu, cesnak a ďumbier. Pridáme kari korenie a chvíľu dusíme. Potom primiešame tekvicu a jablká. Do hrnca potom prilejeme vývar a varíme asi 40 minút.
4.
Po vychladnutí polievku rozmixujeme, znova zohrejeme a prilejeme jablkovú šťavu. Pokiaľ je polievka hustá, tak pridáme trochu vývaru.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.