Marhuľový koláč s posýpkou
8
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
200
g
polohrubá múka
10
g
droždie
30
g
práškový cukor
40
g
maslo
130
ml
vlažné mlieko
štipiek
soľ
Plnka
400
g
marhuľa
250
ml
mlieko
20
g
puding zlatý klas
50
g
krupicový cukor
1
ks
vajce
250
g
tvaroh
1
balíček
vanilkový cukor
Posýpka
80
g
maslo
80
g
cukor
160
g
hrubá múka
postup
1.
V mlieku necháme rozpustiť kvások, dáme ho do misky spolu s múkou, cukrom, rozpusteným maslom a so štipkou soli. Vypracujeme cesto, ktoré necháme 15 minút kysnúť pod utierkou.
2.
Z mlieka, cukru a zo Zlatého klasu uvaríme puding. Tvaroh zmiešame s vanilkovým cukrom, so žĺtkom a vmiešame sneh pripravený z bielka a šipky sili.
3.
Nakysnuté cesto rozvaľkáme na doske pomúčenej múkou, prenesieme ho na vymastený plech a okraje cesta trochu vyhneme nahor. Cesto potrieme pudingom, rozložíme naň umyté a očistené marhule, ktoré potrieme tvarohovou zmesou. Koláč dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Asi po 15 minútach pečenia koláč posypeme posýpkou pripravenou z masla, cukru a múky a dopečeieme.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.