Kyslá fazuľová polievka s kôprom
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
zelená fazuľka
50
g
zemiaky
10
g
maslo
8
g
hladká múka
100
g
kyslá smotana
1
PL
ocot alebo citrónová šťava
kôpor
soľ
postup
1.
Očistenú fazuľku pokrájame na drobné kúsky a dáme variť do vriacej vody. Asi po 20 minútach, keď je skoro mäkká, pridáme očistené zemiaky pokrájané na kocky. Na rozohriatej panvici pripravíme z masla a múky svetlú zápražku, pridáme vlažnú vodu, dobre zamiešame, povaríme, precedíme a vlejeme k fazuľke, varíme spolu ešte 20 minút.
2.
Nakoniec osolíme, prilejeme kyslú smotanu, ocot a krátko povaríme. Tesne pred podávaním pridáme kôpor.
3.
V prípade, že namiesto octu okyslíme polievku citrónovou šťavou, vlievame ju tesne pred podávaním spolu s kôprom, aby nedochádzalo ku stratám vitamínu C.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.