Vareniky s jablkami
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
cukor
500
g
polohrubá múka
150
ml
voda
1
kg
jablko
200
g
strúhanka
50
g
maslo
1
ks
citrón
2
ks
vajce
soľ
100
g
med
práškový cukor na posypanie
postup
1.
Preosejeme múku a zmiešame ju s vajcami, vodou a štipkou soli a vypracujeme zo surovín tuhšie cesto. Cesto vyvaľkáme na plát s hrúbkou 3 mm a pokrájame ho na štvorce, ktorých strana by mala byť 8 cm.
2.
Ošúpeme jablká, nahrubo ich postrúhame a zmiešame ich s citrónovou šťavou a cukrom. Plnku nanesieme do stredu štvorcov, zabalíme ich a vyformujeme guľku. Knedlíky varíme v posolenej vode približne 8 minút.
3.
Vareniky necháme odkvapkať a servírujeme ich poliate roztopeným medom a posypané strúhankou, ktorú sme opražili na masle a práškovým cukrom.
Podobné recepty
Lepkavé zemiakové cesto? Naučte sa jednoduchý trik a zemiakové gule budú krásne jemné, hladké a nadýchané
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.