Pridať recept

Baranie mäso s ryžou

ingrediencie

500 g
baranie alebo jahňacie mäso bez kosti
50 g
masť
1 ks
cibuľa
trochu
mletá červená paprika
trochu
mletý zázvor
trochu
rasca
soľ
trochu
mleté čierne korenie
200 g
ryža

postup

Mäso pokrájame na malé kúsky a osolíme. Na rozpálenej masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, mletú červenú papriku, zázvor, rascu a mleté čierne korenie. K zmesi pridáme mäso, podlejeme horúcou vodou a dusíme do polomäkka. Potom pridáme premytú sparenú ryžu, zľahka vidličkou zamiešame, osolíme a dodusíme.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Oplatí sa prať ryžu? Áno, ale z iného dôvodu, ako si myslíte
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...