Pečené teľacie karé s ľadvinkou
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
teľacie karé s ľadvinkou
štipiek
soľ
štipiek
mleté biele korenie
1
PL
horičica
trochu
olej
300
ml
zeleninový vývar
Plnka
3
ks
rožok
200
ml
mlieko
2
ks
vajce
1
ks
cibuľa
100
g
prerastená slanina
štipiek
tymian
štipiek
mleté biele korenie
štipiek
soľ
trochu
petržlenová vňať
postup
1.
Mäso vykostíme, umyjeme, osušíme, na niekoľkých miestach narežeme a rozklepeme na väčší plát. Osolíme, okoreníme, natrieme horčicou, časťou plnky, zvinieme do rolády a pevne zviažeme niťou. Na rozohriatom oleji opražíme z oboch strán, podlejeme zeleninovým vývarom, posypeme rozmarínom, prikryjeme a vo vyhriatej rúre pečieme 60 minút. Upečené mäso odkryjeme, vložíme zvyšnú plnku a spolu s mäsom upečieme do červena. Nakrájame na plátky, polejeme šťavou a podávame.
2.
Plnka: Rožky z predošlého dňa nakrájame na kocky a sparíme vriacim mliekom. Slaninu nakrájame na drobné kocky, rozškvaríme, pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno a opražíme dohneda. Pridáme k spareným rožkom spolu so žĺtkami, osolíme, okoreníme, posypeme tymianom, posekanou vňaťou a dobre premiešame. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.