Kurací paprikáš
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kurča
soľ
mleté čierne korenie
40
g
masť
2
ks
cibuľa
1
ČL
mletá červená paprika
hydinový vývar
30
g
hladká múka
2
ks
rajčiak
2,5
dl
kyslá smotana
citrónová šťava
petržlenová vňať
postup
1.
Kura umyjeme, pokrájame na menšie kúsky, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
2.
Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme v rozohriatej masti, pridáme mletú červenú papriku a mäso, prudko opečieme, podlejeme vývarom a dusíme. Podľa potreby podlievame.
3.
Keď je mäso takmer mäkké, šťavu zaprášime múkou opraženou nasucho a pridáme očistené, pokrájané rajčiaky. Všetko spolu udusíme do mäkka.
4.
Nakoniec dochutíme kyslou smotanou a citrónovou šťavou a posypeme petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.