Maková štrúdľa s čerešňami
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
polohrubá múka
1
kg
ocot
štipiek
soľ
2
PL
olej
4
PL
biele víno
Plnka
100
g
mak
80
g
kryštálový cukor
700
g
čerešňový kompót
30
g
maslo
postup
Preosiatu múku, ocot, soľ, olej, vajce a biele víno zmiesime a cesto necháme na doske prikryté vyhriatym hrncom 15 minút. Potom rozvaľkáme, posypeme mletým makom zmiešaným s cukrom, pokvapkáme roztopeným maslom a obložíme vykôstkovanými čerešňami. Skrútime do závinu, vrch pomastíme a dáme na vymastený plech. Upečieme vo vyhriatej rúre.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.