Tvarohový koláč s kustovnicou
8
porcií
40
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
250
g
hladká múka
150
g
maslo
80
g
cukor
1
ks
vajce
1
balíček
vanilínový cukor
1
PL
kakao
štipiek
soľ
1
ČL
kypriaci prášok do pečiva
trochu
tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu
500
g
tvaroh
150
g
práškový cukor
50
g
maslo
100
g
kustovnica čínska
postup
1.
Z múky, zmäknutého masla, vajca, cukru a vanilkového cukru vymiešame cesto. Prisypeme kakao a štipku soli. Formu na tortu vymastíme maslom a vysypeme múkou. Cesto do nej vlejeme a pečieme 20-30 minút. Po upečení necháme vychladnúť a korpus priečne rozrežeme.
2.
Z tvarohu, cukru a zmäknutého masla vymiešame krém. Na spodný korpus poukladáme trochu bobúľ a zatrieme polovicou krému, navrch položíme vrchnú časť korpusu. Povrch torty potrieme zvyšným krémom a posypeme kustovnicou. Necháme v chladničke na niekoľko hodín stuhnúť.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.