Pridať recept

Koláč s jahodami a pudingovou plnkou

Koláč s jahodami a pudingovou plnkou
Zdroj: muz_s_vareskou
8
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

4 ks
vajce
100 g
práškový cukor
trochu
citrónová šťava
80 g
mleté mandle
50 g
solamyl
štipiek
soľ
1 ČL
kypriaci prášok do pečiva

Plnka

650 ml
mlieko
2 balíčky
vanilkový puding
3 PL
jahodový lekvár
150 g
maslo
140 g
práškový cukor
300 g
jahody

postup

1.
V miske si vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom, pridáme citrónovú šťavu, mandle, soľ, kypriaci prášok, Solamyl a primiešame sneh vyšľahanú z bielkov. Na plech si dáme papier na pečenie a rozotrieme naň cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre.
 
2.
Plnka: Z mlieka, pudingu a cukru uvaríme puding. Keď je polovychladnutý vmiešame jahodový lekvár. Po vychladnutí primiešame maslo vymiešané s cukrom.
3.
Keď je cesto vychladnuté rozdelíme ho na dve polovice. Jednu natrieme plnkou, poukladáme nadrobno pokrájané jahody a potrieme ešte raz lekvárom. Položíme druhú polovicu. Navrch dáme zvyšnú plnku a ozdobíme šľahačkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Tie najlepšie pudingové koláče: Rezy, ktorým nikto neodolá
Tie najlepšie pudingové koláče! Týmto zaručene nikto neodolá
Patríte medzi milovníkov sladkých maškrtiek? Vyskúšajte naše fantastické pudingové rezy.
Jahody, šľahačka a snehové pusinky (Eton mess)
Jahody so šľahačkou: 10 overených receptov na nepečené dezerty zo sladkých jahôd a poctivej smotany
Jedným zo stálych dezertov v ponuke cukrární nášho detstva bolo jednoduché spojenie jahôd a šľahačky...
Nepečené jahodové zákusky hotové za pár minút
Nepečené jahodové zákusky: Tieto sú krásne, a pritom super jednoduché
Kto má rád jahody a sladko-svieže krémy, skrátka musí ochutnať tieto vynikajúce nepečené maškrty.
TOP 10 krémových zákuskov
TOP 10 krémových zákuskov (nielen) na blížiace sa sviatky
Vybrali sme desať najlepších dezertov za posledný mesiac, ktoré vás celkom určite inšpirujú a nadchnú.
Pani Walewska
Kráľovná všetkých chutí! Pani Walewska: Výnimočne krehký dezert, ktorý sa rozplýva na jazyku
Výnimočný dezert na bežné dni, ale vďaka efektnému vrstveniu vhodný aj na veľké oslavy.