Kurací paprikáš
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kurča
100
g
prerastená slanina
2
ks
paprika
3
ks
paradajka
3
strúčiky
cesnaku
100
g
šampiňóny
1
ks
biela cibuľa
1
PL
mletá červená paprika
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
podľa chuti
citrónová šťava
1
KL
cukor
200
ml
kyslá smotana
1
KL
hladká múka
postup
Umyté kurča vykostíme. Slaninu nakrájame na kocky, vyškvaríme, pridáme očistenú cibuľu nakrájanú nadrobno a opražíme. Pridáme červenú papriku, nakrájané mäso a za stáleho miešania opečieme. Potom pridáme pretlačený cesnak, očistenú nakrájanú papriku, huby, osolíme a za občasného miešania prikryté dusíme vo vlastnej šťave 15 minút. Pridáme paradajky nakrájané na kolieska a udusíme domäkka. V troche studenej vody rozmiešame múku, pridáme smotanu, premiešame a vlejeme do mäsa. Chvíľu povaríme a dochutíme cukrom, citrónovou šťavou a soľou. Podávame s cestovinou.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.