Neapolský cestovinový šalát
2
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
cestoviny
2
ks
žltá paprika
100
g
šunkový nárez
1
ks
paradajka
1
strúčik
cesnaku
1
ks
pór
1
PL
biely vínny ocot
2
PL
olivový olej
štipiek
soľ
šálok
mleté čierne korenie
1
KL
čerstvá bazalka
postup
Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale. Necháme odkvapkať a presypeme do misy. Papriku umyjeme, očistíme a spolu so šunkovým nárezom pokrájame na rezance. Pór pokrájame na kolieska a paradajku na menšie kúsky. Pridáme k cestovine a zmiešame. Pretlačený cesnak, olej, ocot, korenie, soľ vyšľaháme a vlejeme do šalátu. Zľahka premiešame, posypeme posekanou bazalkou a necháme niekoľko hodín na chladnom mieste.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.