Tvarohový koláč s čerešňami
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
170
g
hladká múka
125
g
maslo
50
g
práškový cukor
60
ml
hustá kyslá smotana
Plnka
500
g
tvaroh
100
g
práškový cukor
2
ks
vajce
40
g
Zlatý klas
2
ks
vanilínový cukor
2
ČL
citrónová šťava
600
g
vykôstkované čerešne
postup
1.
Cesto: Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom, pridáme múku a kyslú smotanu. Vypracované cesto rozvaľkáme a rozložíme ho na vymastený, múkou vysypaný plech. Na cesto dáme plnku, vykôstkované čerešne a vložíme piecť do vyhriatej rúry. Po vychladnutí koláč pokrájame, posypeme preosiatym práškovým cukrom.
2.
Plnka: Tvaroh vymiešame so žĺtkami, citrónovou šťavou a práškovým cukrom. Z bielkov a vanilínového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Do vyšľahaného tuhého snehu pridáme Zlatý klas a potom ho vmiešame do vymiešaného tvarohu.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.