Paprikáš z králičieho mäsa
nízka
náročnosť
ingrediencie
700
g
králičie mäso
200
ml
kyslá smotana
400
ml
mäsový vývar
2
PL
sladká mletá paprika
2
PL
múka
4
ks
cibuľa
2
PL
maslo
mleté čierne korenie
soľ
mletý bobkový list
mletá borievka
postup
1.
Na väčšie kúsky nakrájame odblanené mäso. Maslo roztopíme, pridáme nakrájanú cibuľu a opražíme. Vložíme mäso, opečieme, posolíme a okoreníme, ochutíme mletým bobkovým listom a mletými borievkami. Odstavíme hrniec, mäso poprašíme mletou paprikou, premiešame a trošku podlejeme vývarom.
2.
Pomaly dusíme pod pokrievkou za občasného podlievania vývarom približne hodinu a pol. Vyberieme mäso a do omáčky nalejeme smotanu, ktorú vyšľaháme s múkou a varíme pomaly 20 minút. Mäso vrátime do omáčky a prehrejeme. Servírujeme s haluškami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.