Rebarborová roláda
15
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
lístkové cesto
350
g
rebarbora
5
PL
jemná strúhanka
50
g
maslo
50
g
kryštálový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
trochu
mletá škorica
trochu
jahody
postup
1.
Lístkové cesto /môže byť mrazené/ rozvaľkáme na tenko a posypeme strúhankou Pokrájanú rebarboru, ktorú sme si vopred pripravili, navrstvíme na cesto aj s jahodami, posypeme kryštálovým cukrom, vanilkovým cukrom a škoricou. Na povrch nakrájame maslo na malé kúsky a zvinieme. Okraje pritlačíme, aby šťava nevytiekla. Upečieme na papieri. Povrch posypeme práškovým a vanilkovým cukrom.
2.
Rebarboru umyjeme, ošúpeme a pokrájame na drobné kúsky. Dáme do misky, trochu posypeme cukrom a necháme aspoň pol hodiny postáť. Pustí šťavu /ktorú zlejeme/ a zmäkne. Potom ju navrstvíme na lístkové cesto.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
BlazenaSadovska
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.