Sviečkovica Stroganov
stredná
náročnosť
ingrediencie
100
ml
mäsový vývar
6
ks
šampiňóny
800
g
sviečkovica
2
ks
cibuľa
3
PL
olej
1
PL
hladká múka
100
ml
biele víno
100
g
kapary
100
g
šunka
200
ml
smotana
2
PL
kečup
1
PL
horčica
1
PL
citrónová šťava
mleté čierne korenie
soľ
postup
1.
Na širšie rezančeky pokrájame sviečkovicu, potom ju posolíme, pokoreníme a prudko opečieme na polovici rozohriateho oleja a odložíme na teplé miesto.
2.
Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na zvyšku oleja, pridáme na plátky pokrájané šampiňóny a ešte chvíľku opekáme. Poprašíme múkou, dobre premiešame, zalejeme vínom a vývarom. Pridáme kečup spolu s horčicou a podusíme približne 20 minút.
3.
Takto pripravenú omáčku ochutíme citrónovou šťavou a ešte ju osolíme. Na záver pridáme na rezančeky nakrájanú šunku a zjemníme ju smotanou. Do omáčky dáme opečené mäso s kaparami, ale už nevaríme, iba krátko prehrejeme. Ako prílohu servírujeme dusenú ryžu, hranolčeky alebo cestoviny.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.