Pridať recept

Rebarborový koláč

20
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

600 g
rebarbora
500 g
hladká múka
150 g
kryštálový cukor
150 g
maslo
2 ks
vajce
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva
1 balíček
mäkký tvaroh
trochu
mlieko
trochu
práškový cukor na posypanie
trochu
tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu
50 g
múka
50 g
maslo
50 g
cukor

postup

1.
Rebarboru vložíme do vriacej vody a necháme 10 minút lúhovať. Potom ju scedíme a necháme odkvapkať.
 
2.
Z múky s kypriacim práškom, cukru, masla, vajec a mlieka podľa potreby vymiesime cesto. Vyvaľkáme ho na tenký plát. Plech na pečenie vymastíme a vysypeme múkou a cesto vložíme doň.
3.
Povrch koláča posypeme tvarohom a nakrájanou rebarborou. Z múky, zmäknutého masla a cukru vymiešame posýpku, ktorú uložíme navrch koláča.
4.
Dáme piecť do vyhriatej rúry na pol hodiny pri teplote 180°C. Po upečení a vychladnutí posypeme koláč práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Výborné tvarohové rezy
Víkendové pečenie: 3 tvarohové rezy, ktoré musíte vyskúšať
Kráľom koláčových plniek je tvaroh. Že mu tento titul právom patrí, dokážeme v týchto mňam rezoch.
Jahodový zákusok
Svieže dezerty, zákusky a koláče z jahôd a tvarohu, ktoré zbožňujeme
Desať fantastických inšpirácií z tvarohu a jahôd.
Rebarborový sirup
Rebarbora je poklad v kuchyni, ale v tomto prípade ju určite nekonzumujte!
Čo rebarbora obsahuje? Aký má prínos pre zdravie? Ako ju zužitkovať v kuchyni a kedy je nebezpečná? Spoznajte...
Tvaroh
Vyrobte si doma poctivý tvaroh, čerstvý syr či ricottu: Je to jednoduché!
Nie každý má možnosť dostať sa ku kvalitným domácim mliečnym výrobkom. Našťastie pomocou jednoduchých...
7 fantastických benefitov rebarbory
Kyselkavá zelenina, ktorá v kombinácii s cukrom tvorí chutné dezerty.
Tvaroh
Zázrak menom TVAROH!
Tvaroh v sebe ukrýva neuveriteľný potenciál univerzálnej suroviny s pozoruhodnými nutričnými hodnotami...