Bravčové závitky s kyslou kapustou
4
porcie
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
bravčové stehno
1
ks
údená klobása
2
ks
cibuľa
3
štipky
drvená rasca
3
štipky
mletá červená paprika
2
štipky
mleté čierne korenie
2
štipky
soľ
3
štipky
majorán
6
plátkov
oravská slanina
300
g
kyslá kapusta biela
2
dl
čierne pivo
postup
1.
Slaninu pokrájame na kocky. Opražíme ju, pridáme jednu nadrobno nakrájanú cibuľu, na kocky nakrájanú klobásku. Hrsť kapusty nakrájame a pridáme, podlejeme trochou vodou. Pridáme všetky koreniny a pretlačený cesnak, podusíme. Mäso nakrájame, naklepeme na rezne okoreníme, osolíme. Na každý dáme trocha kapustovej zmesy, zvinieme. Spojíme niťou alebo špeciálnou ihlou. Na panvicu dáme masť a opražíme zvitky zo všetkých strán. Dno pekáča vymastíme masťou, vedľa seba uložíme plátky slaniny na to dáme jednu cibuľu nakrájanú na koliečka, ostatnú kapustu a ak nám zostala aj kapustovú zmes, na ňu uložíme zvitky polejeme výpekom a čierným pivom, zakryjeme a dáme do vyhriatej rúry treba pekáč aj s pokrievkou. Keď je mäso mäkké vyberieme.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
avodamok
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.