FOTORECEPT: Bravčové stehno na cesnaku a rozmaríne
3
porcie
105
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
800
g
bravčové stehno
5
strúčikov
cesnaku
3
PL
olivový olej
1,5
PL
rozmarín
3
PL
pikantná horčica
soľ
čierne korenie
voda
postup
1.
Bravčové stehno si pripravíme deň vopred. Na marinádu zmiešame v miske olivový olej, horčicu, nahrubo nakrájaný cesnak a rozmarín.
3.
Mäso umyjeme, poriadne osušíme (aby na ňom marináda dobre držala) a položíme na pekáč. Mäsko osolíme z každej strany.
5.
Marinádou potrieme mäso rovnomerne z každej strany.
6.
Prikryjeme alobalom a uložíme do chladničky na noc.
7.
Pred pečením alobal odstránime, mäso podlejeme 2 dcl vody a dáme prikryté piecť do rúry na 170 stupňov 60 min. Potom mäso odkryjeme a pečieme 30 min. pri teplote 190 stupňov, aby sa vytvorila chrumkavá kôrka. Podávame so zemiakovou kašou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.