Torta na Veľkú noc
6
porcií
135
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
4
ks
vajce
260
g
práškový cukor
8
PL
voda teplá
10
PL
olej
260
g
hladká múka
1/2
balíček
kypriaci prášok do pečiva
podľa chuti
kakao
Plnka
1/2
dl
mlieko
1
PL
hladká múka
1
ks
vajce
1
ks
vaječný žĺtok
60
g
práškový cukor
2
PL
kakao
180
g
Hera
60
g
cukor
1
balíček
vanilkový cukor
postup
1.
Cesto: Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme teplú vodu a olej. Striedavo vmiešame múku s práškom do pečiva a sneh z bielkov. Upečieme na plechu vymastenom tukom a múkou.
2.
Z tvrdého papiera si vystrihneme šablonu zajačika a vykrojíme 3 – 4 pláty z vychladnutého cesta. Plníme plnkou, na jeden plát natrieme aj kyslastý džem. Vrch a boky potrieme plnkou a polejeme čokoládou. Po stuhnutí čokolády zdobíme vrecúškom naplneným vymiešaným preosiatym práškovým cukrom s bielkom.
3.
Plnka: Cukor, múku a kakao zmiešame, na to nalejeme mlieko s vajcom a žltkom. Varíme za stáleho habarkovania vo vodnom kúpeli až do zhustnutia. Potom vychladíme a pridávame po malých dávkach do dobre vymiešaného masla s cukrom a vanilkovým cukrom. Z odrezkov cesta môžeme urobiť guľky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.