Jemná hrášková polievka
nízka
náročnosť
ingrediencie
trochu
maslo
trochu
hladká múka
štipiek
soľ
400
g
zelený hrášok
podľa chuti
čierne korenie
podľa chuti
muškátový orech
postup
1.
Z masla a hladkej múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme ju vodou, rozšľaháme, osolíme a keď sa začne variť, nasypeme do polievky zelený hrášok (použijeme čerstvý alebo mrazený). Pomaly varíme asi 20-30 minút.
2.
Keď hrášok zmäkne, dosolíme a okoreníme čiernym korením a strúhaným muškátovým orechom podľa chuti. Môžeme polievku aj rozmixovať na krém.
Podobné recepty
Lepkavé zemiakové cesto? Naučte sa jednoduchý trik a zemiakové gule budú krásne jemné, hladké a nadýchané
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.