Malá kávová torta
8
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
1/2
ks
vanilkový lusk
4
ks
vajce
120
g
cukor
20
g
škrobová múčka
40
g
maslo
Krém a poleva
600
ml
mlieko
2
PL
pomletá káva
4
plátky
želatína
1
balíček
čokoládový puding
100
g
cukor
200
g
fondán
4
PL
horúca káva
50
g
mandľové lupienky
250
ml
smotana na šľahanie
1
KL
kakao
postup
1.
Z vanilkového lusku vyškriabeme dreň. Vajcia, cukor a vanilku miešame dopenista, kým sa cukor úplne nerozpustí a nevznikne krémová hmota. Múku zmiešame so škrobovou múčkou a po lyžiciach pridávame do krému. Maslo rozohrejeme a zľahka vmiešame. Rúru predhrejeme na 190°C.
2.
Otváraciu formu vystelieme papierom na pečenie. Vložíme do nej cesto a pečieme 30 minút. Potom tortový korpus vyberieme a necháme vychladnúť. Tortu dvakrát priečne rozkrojíme (na 3 pláty).
3.
Na plnku prevaríme mlieko s kávou a necháme hodinu odstáť. Želatínu dáme zmäknúť do studenej vody. Bielu kávu precedíme cez husté sito a necháme zovrieť. Vmiešame pudingový prášok s cukrom a v tejto zmesi necháme rozpustiť želatínu.
4.
Spodnú tretinu torty potrieme krémom, priložíme ďalšiu tretinu a tak isto potrieme krémom. Prikryjeme posledným plátom. Rozpustíme fondán, udržiavame ho v teple a zmiešame ho s kávou a získanou polevou potrieme tortu. Ozdobíme vyšľahanou šľahačkou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.