Krehké ovocné koláčiky
8
porcií
155
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
125
g
maslo
1
ks
vajce
2
PL
studená voda
1
balíček
vanilkový cukor
300
g
hladká múka
100
g
práškový cukor
Plnka
1050
g
miešané ovocie
100
g
horká čokoláda
2
PL
smotana na šľahanie
1
PL
cukor
1
balíček
želatína
tuk na vymastenie
hladká múka na posypanie dosky
postup
1.
Do misky dáme múku, vanilkový a práškový cukor. Následne pridáme vajce, maslo a vodu. Vypracujeme cesto, ktoré dáme do chladu a necháme ho na 45 minút odpočívať.
2.
Tukom vymastíme plech. Na pomúčenú dosku dáme cesto, ktoré vyvaľkáme. Vykrojíme z neho 8 koliesok, ktoré budú mať priemer 12 cm a rozložíme ich na plech. Okolo každého kolieska urobíme okraj, ktorý bude 1 cm, spevníme ich prúžkom alobalu. Budeme ich piecť pri teplote 200°C, potom ich vyberieme z plechu a necháme na mriežke vychladnúť.
3.
Nasekáme čokoládu, vložíme ju do nádoby a postavíme ju do horúceho vodného kúpeľa. Necháme ju rozpustiť a potom ju zmiešame so smotanou na šľahanie. Takouto zmesou potrieme koláčiky.
4.
Umyjeme drobné ovocie, očistíme a necháme odkvapkať. Ak sú väčšie kúsky pokrájame ho. Ovocie premiešame a dáme ho na koláčiky. S cukrom uvaríme želatínu podľa návodu na obale. Koláčiky na záver potrieme želatínou.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.