Bublanina s čučoriedkami
20
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
dl
hladká múka
3
dl
krupicový cukor
3
ks
vajce
150
g
maslo
1
PL
prášok do pečiva
250
g
čučoriedka
2
dl
kyslá smotana
práškový cukor
postup
1.
Rozpustíme maslo (margarín) a necháme ho vychladnúť. Na penu vyšľaháme cukor spolu s vajcami. Zmiešame spolu prášok do pečiva s múkou. Do vaječnej peny primiešame kyslú smotanu, múku s práškom do pečiva a rozpustené maslo. Zo surovín vymiešame celkom hladkú zmes.
2.
Plech vystelieme papierom na pečenie a zalejeme ho pripravenou zmesou. na vrch rovnomerne rozložíme čučoriedky. Koláč budeme piecť pri teplote 200°C približne 20 minút.
3.
Upečený koláč vezmeme spolu s papierom na pečenie a položíme ho na mriežku, aby vychladol. Následne odstránime papier a pokrájame ho na 40 kociek, ktoré posypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.