Perník zo špaldovej múky
stredná
náročnosť
ingrediencie
1/2
liter
mlieko
400
g
celozrnná špaldová múka
300
g
práškový cukor
1
KL
sóda bikarbóna
1
PL
kakao
2
ks
vajce
1
dl
olej
1
hrsť
orechy
200
g
biela čokoláda
3
PL
slivkový lekvár
postup
1.
Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme mlieko a olej.
2.
Potom primiešame múku so sódou bikarbónou a kakaom.
3.
Na koniec do cesta primiešame orechy (alebo hrozienka).
4.
Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
5.
Pečieme pri 200 stupňoch cca 20 - 25 minút.
6.
Upečený perník potrieme slivkovým lekvárom a polejeme rozpustenou čokoládou.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.