Croissanty s jablkom
16
porcií
93
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
1
ks
vajce
100
g
maslo
1,5
PL
kryštálový cukor
1
dl
mlieko
5
dl
hladká múka
1/2
kocka
droždie
Plnka
1
dl
jablkové pyré
Ďalej
kryštálový cukor
vajce na potretie
postup
1.
Na ľahkú penu vymiešame maslo, vajce a cukor. V ďalšej miske rozdrobíme droždie, ktoré polejeme mliekom s teplotou 37°C a budeme ho miešať až kým sa droždie celkom nerozpustí.
2.
Takto pripravený kvások nalejeme do vaječnej peny, ku ktorej pridáme ešte aj múku. Zo surovín pripravíme cesto, ktoré zakryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste minimálne pol hodiny.
3.
Potom na pomúčenej doske vypracujeme cesto celkom do hladka a rozdelíme ho na 2 časti, z ktorej vyvaľkáme kruh a ten potom rozrežeme na 8 trojuholníčkov. Do každého dáme trochu jablkového pyré a potom trojuholníky zavinieme do tvaru croissantu.
4.
Pripravené croissanty rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a zakryjeme ich ešte utierkou, aby mohli kysnúť ďalšiu pol hodinu. Potom ich potrieme vyšľahaným vajíčkom a posypeme kryštálovým cukrom. Budeme ich piecť 8 minút pri teplote 250°C.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.