Pórovo-cícerový krém
6
porcií
180
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
340
g
cícer
1
ks
zemiaky
1
ks
pór
1
PL
olivový olej
maslo
2
strúčiky
cesnaku
soľ
850
ml
zeleninový vývar
tvrdý syr
korenie
postup
1.
Prepláchnite namočený cícer (namočený od večera), zalejte ho vodou a spolu so zemiakom varte so zemiakom zhruba hodinu alebo kým nezmäkne. Z póru odstráňte vonkajšie vrstvy, pozdĺžne ho prekrojte od koreňa smerom hore, dôkladne poumývajte a pokrájajte na jemné rezančeky.
2.
Nahrejte panvicu s hrubým dnom a dajte do nej polievkovú lyžicu oleja a hrudku masla. Pridajte pór, cesnak a s dobrou štipkou soli mierne duste, kým nezjemnie a neosladne. Pridajte odkvapkaný cícer a zemiak a varte asi 1 minútu. Potom pridajte asi dve tretiny vývaru a povarte 15 minút.
3.
Teraz sa rozhodnite, či chcete polievku rozmixovať alebo nie. Ja osobne časť rozmixujem a časť nechám tak, alebo si odložím trocha uvareného cíceru a ten potom pridám. Potom pridajte dostatok zvyšného vývaru na dosiahnutie želanej konzistencie. Vyskúšajte, či je polievka dosť korenistá a pridajte syr na ozdobu. Najlepší je parmezánový typ syra, lebo má výraznú chuť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.