Orechová roláda
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
6
ks
vajce
150
g
práškový cukor
160
g
hladká múka
50
g
mleté orechy
2
PL
voda
1
balíček
vanilkový cukor
trochu
kypriaci prášok do pečiva
Plnka
200
g
Hera
1/2
balíček
karamelový puding
2
dl
mlieko
2
PL
kryštálový cukor
postup
1.
Žĺtky vyšľaháme s polovicou cukru (75g), s vanilkou a 2 PL vody do peny. V ďalšej miske si vyšľaháme bielka a zvyšok cukru na tuhý sneh. Do žĺtkovej zmesi vmiešame múku, trochu kypriaceho prášku, orechy a nakoniec zľahka zapracujeme bielkový sneh.
2.
Cesto vylejeme na vymastený a papierom vyložený plech. Pečieme pri 180°C. Po upečení ešte horúce cesto zvinieme do rolády. Po vychladnutí si cesto bude držať svoj tvar. Naplníme karamelovou plnkou a povrch posypeme mletými orechmi.
3.
Plnka: Uvaríme si karamelový puding z 2 dcl mlieka, polovice pudingu a 2 PL cukru. Heru vyšľaháme a spojíme s vychladnutým pudingom. Podľa chuti dosladíme.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Babulka737
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.