Pridať recept

Malinová kupola

ingrediencie

1 balíček
lístkové cesto
1 ks
vajce
200 ml
sladká smotana
2 balíčky
vajce
400 g
maliny

postup

Lístkové cesto necháme roztopiť pri izbovej teplote a na pomúčenej doske ho vyvaľkáme na 4 mm hrúbku. Vyrežeme z neho 8 kruhov o priemere 10-12 cm. Štyri z nich potrieme vajíčkom a dáme do pekáča vystlaného papierom na pečenie. Aj ostatné kruhy potrieme vajíčkom a približne na 1 cm šírku ich mriežkovito narežeme. Vložíme do horúcej rúry a pri teplote 220°C pečieme 6-8 minút, kým nedostanú peknú zlatú farbu. Okrúhle formy dáme na tanierik a pokryjeme vyšľahanou šľahačkou s vanilkovým cukrom. Na každú nasypeme za hrsť malín a celé prikryjeme pásikmi z cesta. Hneď podávame.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Taliansky dezert Diplomatico
Všetci pýtajú recept: Lístkové cesto a tá najkrémovejšia plnka, talianske DIPLOMATICO je jednoznačný favorit
Tento exkluzívny recept z talianskej kuchyne poteší najmä milovníkov krémových dezertov. Musíte ho jednoznačne vyskúšať.
Jablka v zupane
Cesto
 Kysnuté, piškótové, linecké, trené, lístkové, či odpaľované cesto. Viete, ktoré ako pripraviť a na akú...
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Jogurtová fantázia s malinami
Nepečený dezert: Jogurtová fantázia hotová za pár minút
Vyskúšajte náš tip na nepečený dezert s lahodným jogurtovým krémom a čersvým ovocím.
Takto udržíte letné bobuľové ovocie dlho čerstvé
Čerstvé viac ako týždeň! Zázračný kúpeľ na letné bobuľové ovocie vám ušetrí peniaze a zaručí čerstvosť
Bobule sú teraz v sezóne! Sú sladké a šťavnaté. Bohužiaľ, doma sa rýchlo kazia. Existuje však jednoduchý...
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!