FOTORECEPT: Domáca krtkova torta
8
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
4
ks
vajce
160
g
cukor
140
g
hladká múka
15
g
kakao
1
KL
prášok do pečiva DrOetker
50
ml
olej
10
kvapiek
rumová aróma DrOetker
Plnka
3
ks
banán
2
hrste
jahody
250
ml
mlieko
1
ks
Zlatý klas Dr.Oetker
250
g
tvaroh
1
ks
vanilkový cukor DrOetker
1
ks
kyslá smotana
1
ks
šľahačková smotana
75
g
čokoládové hobliny
postup
1.
Upečieme si kakaové cesto. Bielka vyšľaháme s cukrom. Postupne pridávame žĺtky, olej a podľa chuti pár kvapiek rumovej arómy. Na záver primiešame múku s kypriacim práškom a kakaom.
3.
Keď upečený koláč vychladne, lyžičkou vydlabene stred a cesto si odložíme. Prekrojené banány naukladáme na spodok cesta a na to dáme jahody.
4.
Na plnku si najprv uvaríme zlatý klas s mliekom a necháme vychladnúť. Tvaroh vymiešame s vanilkovým cukrom, pridáme kyslú smotanu a vychladnutý puding. Potom pridáme čokoládové hobliny a na záver zľahka primiešame vyšľahanú šľahačku. Krém natrieme na ovocie.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
helkahelenka
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.