FOTORECEPT: Pšenová čokoládovo-čučoriedková torta
13
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
270
g
pšeno
700
ml
voda
65
g
kokos
50
g
cukor
1
balíček
čokoládový puding
400
ml
mlieko
1
PL
čučoriedkový džem
300
g
čučoriedky
postup
1.
Pšeno sparíme vriacou vodou a dáme do čistej vody. Pridáme kokos a 50g cukru a spolu varíme, kým sa vyparí voda a pšeno bude mäkké.
2.
Uvarené pšeno premiestnime do misy a dáme poriadne vychladiť.
3.
Medzitým si v mlieku uvaríme puding (bežne sa na 1 balíček dáva 500ml mlieka, ale tu dáme o 100 ml menej kvôli hustejšej konzistencii).
4.
Nedávame cukor, ale na záver do teplého pudingu primiešame 1-2 PL čučoriedkového džemu. Puding tak chytí neobvyklú chuť. Puding necháme jemne vychladiť.
5.
Na spodok formy s priemerom 18cm natlačíme vychladnuté pšeno a poriadne vyrovnáme povrch.
6.
Na pšeno uložíme čučoriedky a potom vylejeme puding.
7.
Všetko necháme poriadne vychladiť a potom dáme do chladničky na aspoň 4-5 hodín.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.