Čokoládová torta s ovocím
16
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Korpus
6
ks
vajcia
8
PL
jemný kryštálový cukor
8
PL
polohrubá múka
1/2
balíček
prášok do pečiva DrOetker
2
PL
voda
2
PL
kakao
Plnka
200
ml
smotana na šľahanie (33 %)
200
ml
kyslá pochúťková smotana
150
ml
čokoládový jogurt
1
balíček
puding Créme Olé čokoládový bez varenia DrOetker
podľa chuti
práškový cukor
1
PL
kakao
1
konzerva
jahodový kompót
2
ks
banány
Na povrch
1
balíček
šľahačka v prášku DrOetker
150
ml
studené mlieko
postup
Torta je vždy super pochúťka, nie je náročná na prípravu a je výborná!
1.
Korpus: bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, vodu, na najnižšom stupni zašľaháme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao. Upečieme vo forme s priemerom 24 cm, ktorú sme vymastili a pomúčili. Pečieme pri 180°C 25 minút. Keď sa začne cesto oddeľovať od okrajov formy, vyskúšame špajdlou, korpus by mal byť upečený. Teplota a čas pečenia sú orientačné. Chvíľu necháme postáť vo forme, vyberieme a necháme vychladnúť.
2.
Plnka: do hlbšej misy dáme šľahačkovú smotanu, kyslú smotanu, jogurt, cukor podľa chuti, kakao a premiešame. Pridáme puding Créme Olé čokoládový bez varenia Dr.Oetker. Všetky suroviny musia byť vychladnuté! Elektrickým šľahačom vyšľaháme na požadovanú hustotu. Celý proces trvá cca 4 minúty.
3.
Ďalej postupujeme nasledovne: korpus prekrojíme priečne na polovicu, pokropíme jahodovou šťavou z kompótu, potrieme pripravenou plnkou, poukladáme na kolieska nakrájané banány a scedené jahody. Zopár jahôd si odložíme na ozdobu. Plnkou potrieme aj boky a povrch torty. Prikryjeme druhou polovicou korpusu, ktorý tiež pokropíme jahodovou šťavou, mierne pritlačíme. Povrch ozdobíme vyšľahanou práškovou šľahačkou a ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Boky som ozdobila mandľovými lupienkami. Odložíme do chladu. Dobrú chuť!
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
BlazenaSadovska
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.