Grécke kuracie fašírky v paradajkovej omáčke
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
Fašírky
500
g
kuracie mäso mleté
1
ks
cibuľa
2
PL
pažitka
1/2
KL
soľ
podľa chuti
čierne korenie
1
ks
vajce
1/2
pohár
strúhanka
1
PL
voda
trochu
olej na vyprážanie
Paradajková omáčka
1
ks
cibuľa
1
strúčik
cesnaku
1
PL
olej
440
g
konzervované paradajky
1
PL
paradajkový pretlak
1/2
pohár
voda
1/2
KL
oregano
1
KL
cukor
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
1
PL
petržlenová vňať
postup
1.
Mleté mäso dáme do misy, nastrúhame k nemu cibuľu a pridáme ostatné suroviny. Dôkladne zmiešame a rukou aj trochu premiesime. Mokrou rukou tvarujeme z masy guľky. Asi 1 centimetrovú vrstvu oleja zohrejeme v panvici a prudko na ňom fašírky opečieme z oboch strán. Položíme ich na tanier.
2.
Nasekanú cibuľu a prelisovaný cesnak dáme do rajnice a opražíme. Pridáme ostatné suroviny omáčky a necháme ich prejsť varom. Potom vložíme do omáčky fašírky a ešte ich 30 minút varíme na miernom ohni. Ponúkame s varenými špagetami alebo inou cestovinou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.