Sviečková á la Budapešť
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
800
g
hovädzia sviečkovica
1
ks
cibuľa
3
PL
masť
1
KL
mletá červená paprika
200
ml
vývar
podľa chuti
soľ
2
ks
zelená paprika
2
ks
paradajka
200
g
šampiňóny
200
g
husacia pečienka
100
g
slanina
150
g
hrášok
podľa chuti
mleté čierne korenie
postup
1.
Zo sviečkovej nakrájaj na prst hrubé plátky, dlaňou ich poroztláčaj a vlož do chladničky. Priprav si ragú. Na troške masti speň nadrobno pokrájanú cibuľu. Stiahni z ohňa, posyp červenou paprikou, zamiešaj, podlej vývarom a nechaj prejsť varom. Mäsitú slaninu nakrájaj na kocky a krátko praž. Postupne pridávaj na kocky nakrájané paradajky, papriky, hríby a na samý koniec husaciu pečienku.
2.
Na silnom ohni usilovne potriasaj panvicou, kým sa všetko pekne neupraží. Dolej ochutený a precedený vývar, ochuť čiernym korením, soľou a do podávania drž v teple. Na horúcom oleji prudko opeč plátky mäsa z oboch strán, aby vnútrajšok ostal mierne krvavý. Čerstvo upečené mäso polož na misu a okolo neho oblož ragú. Dobrou prílohou sú hranolky alebo pečené zemiaky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.