Cestovinový šalát s kari korením
15
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
balíček
cestoviny fusilli
1
konzerva
sterilizovaná kukurica
1
konzerva
sterilizovaný hrášok
1
ks
tavený syr v črievku
100
g
syr tvrdý údený, môže byť aj neúdený
1
téglik
kyslá smotana alebo jogurt
2
PL
majonéza
1/2
ČL
kari korenie
mleté čierne korenie
soľ
postup
Tento šalát je vhodný ako príloha k mäsu, rybám, najčastejšie to robievam k vyprážaným rezňom, prípadne môže sa podávať aj samotný.
1.
Cestoviny uvaríme (po scedení je najlepšie pokvapkať ich trochou olivového oleja) a preložíme do nádoby, v ktorej budeme robiť šalát. Syr si nastrúhame nahrubo a so všetkými ostatnými ingredienciami pridáme k cestovinám.
2.
Osolíme a okoreníme podľa vlastnej chuti a všetko spolu dobre premiešame. Necháme odležať 2-3 hodiny na chladnom mieste alebo v chladničke aby chute navzájom prešli.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.