FOTORECEPT: Čokoládová torta so slivkovým želé
16
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
mrveničkové cesto
150
g
hladká múka špeciál
100
g
cukor práškový
1
ks
škoricový cukor Dr Oetker
100
g
maslo
piškótové cesto
4
ks
vajca
6
PL
cukor práškový
2
ks
kakaový puding Dr Oetker
1
ks
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
plnka
250
g
jemný tvaroh
1
ks
vanilínový cukor
1
ks
syr Mascarpone
horká čokoláda
slivkové želé
1
ks
malý slivkový kompot
želatina podľa návodu Dr Oetker
1
ks
škoricový cukor Dr Oetker
1/4
liter
šľahačka v prášku Dr Oetker
250
g
jemný tvaroh
granko na posýpanie
postup
Recept na túto tortičku je z receptara Dr Oetker. Tortička je jemne kyselkavá a veľmi chutná. Piekla som ju synovi k narodeninám.
1.
Z uvedených surovín urobíme mrveničku,
2.
a vtlačime jú do tortovej formy vyloženej papierom.
3.
Na piškotu vyšľaháme bielky do tuhá a pridáme cukor,zašľaháme.Pridáme žltky,zašľaháme a pridáme puding s kypriacim práškom a zľahká zamiešame.
4.
vylejeme na mrveničkové cesto a dáme upiecť.
5.
Necháme vychladnuť a odoberieme papier,rozkrojíme na polovicu.
6.
Slivkový kompot necháme na sitku odkvapkať a šťavu doplníme vodou do 1/2 litra,a šťavu si pripravíme podľa návodu na želatine.
7.
Do želé pridáme slivky,zamiešame a necháme stuhnúť.
8.
Tvaroh,syr a vanilkový cukor zmiešame,pridáme nastruhánu čokoládu a zaniešame.
9.
Plnku natrieme na korpus,zakryjeme a necháme stuhnuť.
10.
Vyšľaháme šľaháčku,pridáme tvaroh a zašľaháme.Do šľahačky pridáme stuhnutú želatinu,zľahká zamiešame.
13.
Hotovú turtu dáme do chladu stuhnúť.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
anka813
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.