Plnené kuracie prsíčka so šampiňónovou omáčkou
8
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
8
ks
kuracie prsia
8
dusená šunka
8
tvrdý syr (eidam)
trochu
plnotučná horčica
trochu
mleté čierne korenie
trochu
soľ
trochu
olej
trochu
hladká múka
Omáčka
1
konzerva
šampiňóny
1
ks
cibuľa
250
ml
smotana na šľahanie
3
ks
lunex
trochu
vegeta
Príloha
1
kg
zemiaky
postup
Recept je vhodný na nedeľu alebo kedy nám príde na mäsko chuť.
1.
Postup: kuracie prsia umyjeme, zbavíme blán, narežeme na rezne, trochu naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou, položíme plátok šunky a syra, preložíme a spojíme špáradlom. Obalíme v hladkej múke, opečieme na rozpálenom oleji a vložíme do zapekacej nádoby. Zalejeme výpekom, podlejeme trochou vody a dopečieme odokryté v rúre.
2.
Zemiaky očistíme, pokrájame, predvaríme a scedíme. Dáme na plech, posolíme, posypeme rascou, vegetou, pokvapkáme olejom a dáme do rúry zapiecť.
3.
Omáčka: na troche oleja opražíme do sklovita cibuľu pokrájanú na malé kocky, pridáme scedené šampiňóny, posypeme vegetou a opražíme. Zalejeme smotanou, pridáme syrčeky Lunex, 3 trojuholníky. Syrčeky môžu byť aj iné. Miešame kým sa nám suroviny nespoja do omáčky. A potom už môžeme podávať. Dobrú chuť!
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
BlazenaSadovska
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.